Святий Влас – досить молоде місто. Цьому населеному пункту статус міста присвоєно лише в 2006 році.

Знаходиться курорт між знаменитим Сонячним Берегом і відомим курортним селищем Еленіте, в 10 км від старовинного міста Несебр. Від аеропорту Бургас 40 км.

Місто тихе і спокійне, з чистими, затишними вулицями та будинками, з сучасною туристичною інфраструктурою, чудовими панорамними видами і винятковими природними даними.

Під захистом гірського хребта Стара Планина, у підніжжя якого розмістився Святий Влас, утворилася особлива природна зона, де практично постійно панує м’яка сонячна погода. А ще майже два кілометри чистого піщаного пляжу з тихими бухтами і порослі хвойним лісом гори створюють комфортні кліматичні умови для відпочинку. Клімат на курорті особливо сприятливий для страждаючих легеневими захворюваннями, опорно-рухового апарату, для зміцнення імунної системи. Все це робить відпочинок в Святому Власі ідеальним для сімей з дітьми і любителів розслабитися на лоні природи.

В центрі Святого Власа знаходиться яхтовий порт «Marina Dinevi» – найбільший в країні. Він був відкритий в 2007 році. Територія яхтового  порту – це ж основне місце для променаду, де працюють ресторани, бари і завжди жваво. На пляжі можна зайнятися водною гімнастикою, навчитися фехтуванню або пляжному волейболу або просто відпочити на пляжній вечірці. Також для молоді і любителів нічного життя є нічні клуби, але якщо навіть заскучаєте, то розваги можна знайти на сусідньому курорті Сонячний берег – найбільш тусовочному  курорті чорноморського узбережжя Болгарії. Всього кілька кілометрів – і ви в центрі галасливого курортного життя.

Останніми роками Святий Влас активно розвивається. Туристична інфраструктура курорту включає більше ста готелів різної цінової категорії. На курорті є як величезні готельні комплекси, так і невеликі готелі сімейного типу. Також будується багато нових комплексів апартаментів, житлових комплексів. Новий грандіозний проект в Святому Власі – комплекс апарт-готелей Dinevi Resort, пропонує розміщення в 40 сучасних апарт-комплексах, 15 ресторанів і барів, 14 басейнів для дорослих і дітей, СПА-центр, інтернет-кафе, тенісні корти, дискотека, фітнес центри, салони краси, магазини і власний пляж. До речі, на курорті розташовані літні резиденції багатьох депутатів і мерів, президентська сім’я із задоволенням проводить час в теплу пору року на місцевих золотих пляжах.

Рекомендуємо готелі:

Paradise Beach 5*

Caesar Palace 4*

Zornitsa Sands 4*

Premier Fort Beach 4*

Sveti Vlas 3*

Royal Palm Aparthotel 2*

Dinevi Resort