Курорт Герцег-Нові розташований на березі Боко-Которської затоки. Дуже часто курорт називають містом тисячі сходинок – це обумовлене розташуванням Герцег Нові на схилі гори, і з моря виглядає дуже мальовничим. Інша назва курорту “Ботанічний сад” Чорногорії – тут зібрана величезна кількість різноманітних видів та сортів квітів, рослин та фруктів.

Герцег-Нові універсальний курорт, який підійде і для сімейного відпочинку з дітками, і для більш активного відпочинку з дискотеками, пінними вечірками та нічними клубами. В місті є променад, що тягнеться вздовж моря, і поряд з яким є безліч магазинів та ресторанів, звідки ввечері лунає музика, а повітря наповнюється ароматами середземноморської кухні. Для дітей є дитячі майданчики, батути та парки атракціонів.

Любителі активного відпочинку з відвідуванням екскурсій зможуть відкрити для себе Чорногорію по новому, адже курорт Герцег Нові вважається одним з найбільш екскурсійних міст країни, де чудово збереглися природні та стародавні пам’ятки. Однією з визначних пам’яток є колишня в’язниця Канлі-Кула або Кривава Вежа, що дуже схожа на фортецю. Побудована була ще за турецького правління і, кажуть, що з неї неможливо було втекти. А зараз в приміщеннях цієї фортеці часто проводять весільні церемонії.  Ще одна мальовнича фортеця знаходиться на півдні курорту – на самому березі поміж скель знаходиться фортеця Форт Маре, що раніше слугувала оборонним об’єктом, а наразі – тут літній кінотеатр та танцювальний майданчик для відпочиваючих.

Серед природних пам’яток слід виділити Блакитну Печеру, до якої можна дістатися на катері. Вважається, що найкращим часом для відвідування печери є перша половина дня (до обіду.

В Герцег Нові є  дайвінг-центри, які проводять підводні екскурсії та в яких можна пройти курси занурення. Біля берегів курорту є затонулі кораблі, та величезна кількість різнокольорових рибок та морських коників.

Пляжі в Герцег Нові кардинально відрізняються від усіх інших, і представлені в основному бетонними  плитами з обладнаними сходами в воду. Проте подекуди можна таки знайти невеличкі піщані пляжі з пологим заходом в море. Серед розваг – дайвінг, віндсерфінг, водні лижі та мотоцикли, човни.

Готельна база курорту представлена як апартаментами з невеликим набором послуг, так і готелями різного рівня і для різної категорії туристів.

Серед апартаментів можна виділити наступні –

Апартаменти «Amor»

Апартаменти «Boka Residence»

Guest House Tomanovic

Апартаменти «Roza Kumbor»

Апартаменти «Galija»

Серед різноманіття готелів, хотілося виділити наступні: 

оздоровчий спа-готель Hotel ACD 4*

 Готелі мережі Iberostar

Hotel Iberostar Selection Kumbor 5* 

– прекрасно підійде для відпочинку пар без дітей, 

Hotel Iberostar Bijela Delfin 4* 

– пропонує сімейний відпочинок

Hotel Iberostar Bijela Park 4* 

– підійде для спокійного відпочинку.

Hotel Plaza 3*

– підійде для економічного та молодіжного відпочинку.

Готелі для парного спокійного відпочинку:

Hotel RR 4*

Hotel Azzurro 4* 

Універсальний готель, його можна пропонувати як для сімейного відпочинку так і для відпочинку парного або молодіжного:

Hotel Perla 4*

Готелі для сімейного відпочинку –

Hotel Hunguest Sun Resort 4*

Hotel Xanadu 4* 

В цьому році планується відкриття готелю Hotel One & Only 5*готель стане одним з основних об’єктів Портонові – нового елітного району в Бока-Которскій затоці загальною площею 60 акрів. One & Only Portonovi підкорить гостей безпрецедентною розкішшю і приголомшливим пляжем протяжністю 1,2 км на узбережжі Адріатичного моря.