Лааму Атолл
Лааму Атолл відрізняється від інших атолів Мальдів своїми величезними островами, серед яких 3 найбільших: Gan, Fonadhoo – столиця атолу і Isdhoo.
Всього є острова 82, але обжиті лише 12, в основному це південно-східна частина. Один з островів зайнятий готелем Six Senses 5 *.
З аеропорту Мале сюди можна долетіти на літаку внутрішніх авіаліній, літаки літають з годинним інтервалом.
Лааму – одне з кращих місць для серфінгу, так як близько південних островів навіть при повній відсутності вітру шикарні хвилі, які плавно накочуються до берегів. На західній частині Лааму – чудові лагуни, тут дуже популярний снорклінг, краси мілководних рифів не поступаються іншим дайв-сайтам Мальдів, також є і глибокі лагуни, де можна зайнятися дайвінгом. При зануреннях дайвери неодмінно милуватимуться дивовижною красою червоних коралів, химерними екзотичними рибками, дивовижними морськими рослинами і підводними печерами.
У південній частині розташовані великі плантації, де місцеве населення займається сільським господарством.
У Лааму атолі знаходиться рибопереробний центр-найбільший на Мальдівах.
Клімат тут м’який та приємний. Температура повітря на островах в пляжний сезон становить + 32 ° C, води – + 26-27 ° C. Відпочивати на курорті можна цілий рік, але найкращим періодом для відпочинку вважається час з грудня по березень.
Подорож по незаселеним островам Лааму, природа яких не порушена діяльністю людини, припаде до смаку шанувальникам екологічного туризму. Гостям будуть доступні довгі піші екскурсії по незайманих тропічних лісах, а також ремісничі майстер-класи від місцевих жителів.
У невеликих автентичних місцевих ресторанчиках гостям з задоволенням запропонують недорого пообідати смачними національними стравами.
Радимо обов’язково спробувати фіхунумас – запечену в гострому соусі рибу і гулу – знамениті котлети з тунця і кокоса. Ласунам і дітям напевно сподобаються кокосові палички Бонд і бананові донкео каюри. Найпопулярнішим напоєм на островах є зелений чай, солодке кокосове молоко і пальмовий сік. Любителям алкогольних напоїв сподобається місцевий напій Суджі – виготовлений на основі ферментованого кокосового молока.
На згадку про подорож можна придбати прикраси з перлів, морських раковин, екологічний посуд з кокосових горіхів, а також вироби та аксесуари для дому, виготовлені з довговічного пальмового листя і бамбука.