Поморіє – невелике чарівне містечко, яке розташоване на вузькому скелястому півострові в 20 км від Бургасу, в 10 км від Сонячного Берега. З одного боку міста берег скелястий, а з іншого знаходяться піщані пляжі з пологим входом в море. Тут прекрасні пляжі з мілким пісочком, в деяких місцях він майже чорного кольору через великий вміст заліза, магнія, алюмінія та магнезії.

Поморіє знамените своєю древньою і насиченою подіями історією. Містечко було засноване грецькими колоністами в IV столітті до н.е., поряд з солоним озером, якому дали назву “Анхіалос”, що означає “біля солі”. Озеро є унікальним природним об’єктом – воно має природне походження і являє собою лагуну площею 800 га, відоме своїми цілющими грязями. Через це Поморіє славиться на всю Болгарію як бальнеологічний центр з лікувальними грязями. Крім того, саме ці грязі доправляють в інші курорти Болгарії, де проводять процедури грязелікування.

У Поморіє відкрите безліч готелів різних категорій і санаторіїв, де лікують шкірні захворювання, хворобі дихальної, нервової і сечостатевої систем, захворювання опорно-рухового апарату і травми.

Окрім відпочинку і лікування, тут можна знайти цікаві пам’ятки. Архітектурний заповідник “Старі будинки Поморіє” – старовинний квартал, де збереглися криві мощені вулички і болгарські будинки XIX століття, характерні для Чорноморського узбережжя. У декількох кілометрах від курорту знаходиться фракійська гробниця, що служила мавзолеєм в римську епоху. Є в Поморіє і пам’ятники християнства : монастир Святого Георгія, церкви Преображення Христова і Святої Богородиці. Поморіє славиться своїми білими винами і бренді. А ще в Поморіє добувають сіль. Музей солі – єдиний в Болгарії та в Східній Європі музей, в якому показана древня технологія добування солі з морської води.

Курорт ідеально підходить любителям історії і людям, що бажають поправити своє здоров’я.

Рекомендуємо готелі:

GrandHotelPomorie 5*

SunsetResort 5*

SaintGeorgeHotel & SpaPomorie 4*

Zeus 3*

SaltLake 3*

InterhotelPomorie 3*

Regata 3*